Pluk de dag | Zijden bloemen

Hoe pluk je de dag? Gewoon met zijden bloemen, zou ik zeggen.

Nochtans zullen er veel floristen dit tegen spreken, zeker degene die werken met echte bloemen. De reden dat ik voor zijden bloemen of realtouch bloemen kies, is omwille dat je er langer plezier van hebt. Je kan ze wegleggen als je anderen wilt plaatsen, zonder deze in de vuilbak te gooien. Of je kan ze perfect combineren met een ander stel bloemen.

Je hoeft ze ook niet water te geven! Voor mij is dat werkelijk beter. Ik heb in mijn tijd vaak bloemen vergeten water te geven waardoor ze helaas dood gingen. Toen ik zijden bloemen tegen kwam die evenzeer echt aanvoelen, maar die je gewoon kan afstoffen, ging een hele wereld voor mij open. Je interieur aankleden met boeketje bloemen, dat oogt toch mooi.

Tip: Als je een vaas voorziet met doorzichtige steentjes, valt het niemand op hoe ‘nep’ ze wel zijn.

En ja, aan die tip heb ik mij ook al laten vangen. Ik heb ooit al eens een kunstbloem zitten water geven totdat ze mij inlichten dat het geen echte waren, maar dat is echt wel lang geleden.

Intussen heb ik mij verdiept in de materie en ik ben er fan van. Er bestaan zoveel leuke bloemen. Mijn favorieten om mee te werken, blijven nog steeds hortensia’s, calla’s, tulpen, viburnums.

Tot een tijd terug had ik zelf een boeketje bloemen staan, maar intussen zijn deze ook al van de kast. Ik wissel graag in mijn interieur. En als minimalist zet ik alleen het broodnodige op een kast. Hoeveelste meer op de kast staat, hoeveelste meer je dient af te stoffen en ik ben liever creatief bezig.

Maar ik ben aan het afwijken. Kunstbloemen. Zou jij ervoor kiezen of niet?

Nog een reden om over te schakelen naar zijden bloemen of real touch bloemen: een allergie. Heb je een allergie voor bepaalde bloemen? Met zijden bloemen heb je dit probleem niet meer aan de hand.

Natuurlijk zijn er ook bloemen waarbij je duidelijk ziet dat ze onecht zijn, maar die waarmee ik werk, zijn van goede kwaliteit. Ik haat het als de nepheid er vanaf schijnt.

Modern rouwboeket

Ik tracht zoveel leuke creaties te maken. En je kan zien met mijn modern rouwboeket dat ik niet hou van de ‘gewone’ dingen. Het mag een beetje opvallen en dat geldt ook voor een rouwboeket.

Ervaring in rouwboeketten, moederdag boeketten heb ik intussen vergaard. Maar je kan me ook boeken voor een trouwboeket, of andere gelegenheden.

Neem gewoon contact met me op en we checken af wat mogelijk is.

Hoe mij te contacten? Mail me gewoon: rafeandshiro@hotmail.com.

Ilse