Sinds een tijdje terug ben ik meer bezig met minimalisme. Wat is dat, hoor ik je al zeggen?

Ik denk dat ik jaarlijks wel meerdere keren mijn kasten aan het herorganiseren ben (tot groot ongenoegen van mijn man, die dan niks terug vindt). Haha!

Maar minimalisme is toch nog iets anders dan opruimen alleen. Je maakt plaats voor dingen die je gelukkig maakt. Als ik kijk waar ik meeste tijd in steek, dan is het tot nu toe nog altijd mijn werk. Ik werk 3/4e en ben daarnaast ook mama aan mijn 2 shiba’s, waardoor ik geregeld met hen de deur uit ben om lange wandelingen te maken. Ben ik daar niet mee bezig, dan vind je mij thuis in mijn woning: koken, poetsen, etc. Feitelijk dezelfde huishoudelijke taakjes die iedereen wel ondervindt.

Is dat allemaal achter de rug? Dan vind je me terug achter mijn knutseltafel om allerlei leuke dingen in elkaar te knutselen.

Maar toch merk ik dat ik nog meer nood aan minimalisme heb. Er zijn nog te veel dingen waar ik me aan erger. Met minimalisme neem je afstand van bepaalde zaken. Dingen waarvan je niet gelukkig wordt. Of waar je graag ruimte voor crΓ«ert zodat je andere zaken kunt doen waar je het wel prima mee kunt vinden.

Vaak is dat niet evident maar als je het eenmaal losgelaten hebt, maakt het je een veel gelukkiger. Een pak van je hart, zoals we nog al eens zeggen.

In feite geef je er een bepaalde essentie aan en dat is dan het tegenovergestelde van minimalisme. Met essentie toe te passen, haal je bepaalde dingen gewoon niet in huis. Is een andere manier van denken waar ik nog niet direct mee bezig ben.

Vandaar dat ik mij eerst toeleg op de volgende minimalisme onderwerpen:

Ilse