Home Sweet Home
INTERIEUR

Home Sweet Home | Houten huisje

Home Sweet Home, een alom gekende quote die vaak binnen interieur op één of andere manier wordt geïmplementeerd. Dit is niet anders dan in mijn eigen interieur.

Als je mij vroeger zou vragen om meer houten accessoires in mijn woonkamer te plaatsen, dan had ik resoluut “nee” gezegd, maar nu… Ik ben helemaal bekeerd en zeker wanneer je het gewoon zelf kan maken.

Wat heb je nodig?

  • houten vorm (een huisje, een vierkant bord, rond bord, etc.)
  • het sjabloon “Home Sweet Home
  • acrylverf
  • penseel of kwast of roller
  • of als je liever van verfpennen houdt (wordt het nog makkelijker)

Hoe begin je eraan?

  1. Mijn houten huisje was onbehandeld en ik heb niet speciaal gekozen voor een gekleurd laagje erop te verven. Dus ik ben onmiddellijk overgeschakeld op stap 2.
  2. Omdat ik een mylar sjabloon “Home Sweet Home” heb gekocht, heb ik ook gekozen voor verfpennen van Posca. Je zou perfect kunnen verven met een penseel of dergelijke en acrylverf, maar ik ben geen fan van Mylar sjablonen omdat deze te fel doorbloeden. Met Mylar kan je best een niet-permanente lijm gebruiken zodat je sjabloon blijft liggen en dus ook je ontwerp ook mooi overgaat op het houten huisje.
  3. Normaliter kan je ook best jouw sjabloon vast plakken met verftape zodat je makkelijk kunt verven of rollen met een rolborstel, maar als je opteert voor verfpennen, is het louter een kwestie van natekenen van het design en naderhand inkleuren. Poep simpel dus.
  4. Voor dit project heb ik 3x ingekleurd met een witte Posca pen en dat ging vrij snel.

Ik ben content met het resultaat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen