DIY,  PUPPY SHOWER - PAWTY

Hoe maak je een puppy training pads taart?

Ken je een puppy training pads taart al? Nee. Niet erg. Ik denk dat er velen onder jullie het training pads taart variant niet kennen.

Een training pads taart is vergelijkbaar met de bekende pampertaart die kersverse ouders nog al eens cadeau krijgen. Een super origineel cadeau waar iedereen wel blij mee is. Zowel de baby als kersverse ouders . Pampers zijn altijd praktisch voor je nieuwe baby.

Dit principe kan je ook toepassen bij een nieuwe pup of een senior hond. Beide honden hebben wel in een bepaalde levensfase blaasproblemen en dan zijn training pads of pipi training onmisbaar.

Wat is nu een puppy training pads taart?

Een puppy training pads taart is een aantal opgerolde training pads die vastgemaakt worden met een elastiek en vervolgens worden gestapeld langs elkaar, maar ook op elkaar, afhankelijk of je een meerlagige taart wilt maken.

Persoonlijk is zo’n taart mijn favoriet om te maken voor een puppy feestje. Op die manier heb je een origineel cadeau om af te geven. Kersverse honden ouders kijken altijd hun ogen uit. Je kan een training pads taart volledig naar een thema van het verjaardagsfeest maken of naar het geslacht van de nieuwe pup.

Heb je goesting gekregen om zelf aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje hieronder. Ik kan je garanderen dat het echt niet moeilijk is om zelf jouw creatie te maken.

Wat zijn de basisbenodigdheden:

  • training pads natuurlijk
  • elastiekjes
  • een mooi lintje
  • doorzichtige folie

Welke puppy training pads te gebruiken?

Eigenlijk kan je training pads wel overal kopen. Of dit nu bij Tom & Co is, of Maxi Zoo of Bol.com.

Voor zover ik weet zijn alle training pads blauw. Raar dat het niet in het roze bestaat, maar ik vind blauw best wel een mooie kleur. Laat het me maar weten als je toch andere kleuren dan blauw kent. Ik ben best benieuwd of het ook bestaat.

Net zoals pampers vind je verschillende maten binnen de training pads. ’t Is best af te checken met de kersverse ouders welk ras het is en hoe groot zo’n pup kan worden. Ik koop liever een maat te groot dan te klein. Afhankelijk welk ras je neemt, pist een puppy al gauw naast zo’n doek. En moesten de ouders toch beslissen om niet te werken met training pads dan hebben ze die toch nog ooit te gebruiken van zodra de volwassen hond wordt. Vroeg of laat krijgt een hond ook blaasproblemen. Training pads werken even goed.

Kies jouw basis voor de training pads taart

Hoe kies je jouw basis voor de taart? Persoonlijk vind ik het toffer om te werken met een eetkom of een drinkkom of zelfs een kleurrijk opbergmandje:

Let's Stuff It Opbergmand

Het voordeel van te kiezen voor een eet-/drinkkom of een opbergmand is dat je de eerste laag niet hoeft te versieren met een kleurrijk lintje rond iedere training pad. Je kan best een grote kom of opbergmand gebruiken om minstens 10 training pads als eerste laag aan te brengen.

Wil je het liever goedkoper houden, dan kan je ook opteren om een ronde vorm uit een kartonnen doos te knippen. Dit gaat het makkelijkst door een emmer onderste boven op je kartonnen doos te leggen en na te tekenen met een potlood om vervolgens uit te knippen.

Daarna kan je zelf kiezen wat je met de kartonnen doos doet. Je kan deze verven om een ander kleurtje te bekomen. Of als je thuis washi-tape hebt liggen, of een ander type papier (vb. inpakpapier, bloemen inpakfolie, etc.) dan kan je de ronde vorm verfraaien.

Hoe rol je de training pads op?

Als je een doos training pads koopt, merk je op dat deze allemaal al opgeplooid zijn in tweevoud. Je kan best deze één keer open plooien, vervolgens oprollen en een elastiekje errond doen. Dan bekom je bijna een even groot pakketje zoals een pamper.

Daarna neem je een kleurrijk lintje naar goesting. Wikkel het lint er rond en plak het lint op het overlappend lint zelf en niet op je training pad. Want als de ontvanger dit uitpakt, kunnen de training pads scheuren en dat zou jammer zijn. Om het lint aan elkaar te plakken, kan je beste werken met een lijmpistool gebruiken of glue dots.

Hoeveel training pads heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van je budget. Je kan één laag voorzien, je kan opteren voor twee lagen of drie lagen. Werk je met één laag kan je best zien dat je van onderen 10 training pads hebt. Van zodra je één laag hebt dat voorzien is van een lintje of gewoon een elastiek kan je best een grote elastiek rond het geheel trekken om alles bij elkaar te houden.

Werk je met 2 lagen, dan dien je nog een kartonnen wc-rol of keukenpapier in huis te hebben, zodat je deze kunt plaatsen in het midden.

Best kan je 9 training pads voorzien omdat de rol in kwestie de eerste laag met de tweede laag verbindt. De tweede laag kan je met 7 training pads vullen, maar je kan ook ervoor kiezen om een speeltje toe te voegen en dan heb je natuurlijk minder training pads nodig.

Alles is naar smaak aan te passen en je kiest zelf hoeveel lagen je wilt maken.

Puppy training pads decoratie ideeën

Elke taart heeft 3 decoratie elementen:

Linten. Om je elastiek te verbergen van iedere opgerolde puppy training pads, kan je deze inwikkelen met linten. Het is ook mogelijk om hiervoor te werken met tulle, of opgerolde dekentjes. Of zelfs papieren lintjes, als je het goedkoop wilt houden.

Een cake topper. Helemaal bovenaan pronk je af met jouw element, wat meteen de look voor jouw taart, dient te bieden. Dit kan een staand piepbeestje zijn, of een shampoo, speciaal voor hondjes. Of eender wat, waardoor je cake afgewerkt eruit ziet.

Accessoires. Dit zijn de elementen die je puppy training pads net dat tikkeltje meer geeft. Als het ware een ‘wow’ affect dient te bezorgen. Hiervoor kan je gebruik maken van papieren bloemen, kleine speeltjes, kunstbloemen, strikjes. Zoveel leuke dingen om jouw puppy training pads cake af te werken.

Hier zijn enkele training pads taart ideeën voor een reu en een teef. Er onder vind je enkele details hoe iedere taart werd gemaakt.

Kortom, er zijn zoveel mogelijkheden om een training pads taart samen te stellen. Veel knutselplezier!

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen