HALLOWEEN

Halloween tekstbord

Een Halloween tekstbord is zeker een leuk en goedkoop alternatief als je zelf aan de slag wilt gaan voor jouw Halloween decoratie. Net als een Halloween krans kan je dit evenzeer zelf maken.

Wat heb je nodig voor een Halloween tekstbord?

  • houten cirkel
  • een sjabloon (aangekocht, of zelf gemaakt of gratis te vinden voor persoonlijk gebruik)
  • acryl verf
  • penseel

Hoe ga je te werk?

Voor dit project had ik de houten muurcirkel al eerst wit geverfd dmv witte acryl verf. Ik wou de achtergrond wit hebben, terwijl de houten cirkel onbehandeld aangekocht was. Je kan er ook opteren om die onbehandeld te houden of een ander laagje te geven zodat het hout nog steeds erdoor komt. Dat is kwestie smaak en budget natuurlijk. Maar ik hou wel van een kleurtje.

Nadat ik deze wit heb geverfd, heb ik het lichtjes opgeschuurd zodat mijn vinyl er makkelijk op plakt. Voor dit project heb ik dus vinyl gekozen want bij mijn eerste DIY-project “Love my tribe” vond ik het Mylar sjabloon niet fijn om te gebruiken. Ik hou ervan dat mijn vinyl aan mijn ondergrond plakt zodat ik niet hoef te letten dat mijn verf doorbloedt.

Na wat zoeken op het internet heb ik een leuk sjabloon gevonden en voor dit project heb ik dus niet gewerkt met mijn eigen designs omdat ik dit sjabloon best wel tof vind.

Weetje: We werken volop aan onze eigen sjablonen-svg bestanden.

Een vinyl sjabloon heeft een witte achtergrond die je dient te verwijderen, zodat het plakt aan je ondergrond. Dit strijk je verder uit met de hand of een lat om de bubbels eruit te halen.

Daarna kan je aan de slag met jouw kleur naar wens. Hiervoor heb ik opnieuw gekozen voor zwart omdat ik een zwarte glitter spin gedachten had om toe te voegen aan mijn tekstbord. In totaal ben ik 2x met een zwarte acrylverf over het sjabloon heengegaan en tussenin wel wachten tot te drogen, vooraleer je de volgende verflaag erover doet.

Nadat de tweede verflaag droog is, heb ik het vinyl eraf getrokken. En dit hoef je dus niet te wassen, want dit is maar eenmalig gebruik. Voor mij is dat goed want ik heb niet de intentie om meerdere sjablonen vaker te gebruiken, maar ik denk anderen misschien wel. Ff opgelet hiermee.

Van zodra het tekstbord afgewerkt is, is het enkel decoreren met wat jij wilt doen ermee. Zoals ik zei, had ik nog wat glitter spinnen liggen. Nu rest mij nog enkel een leuke lederen riem eraan en hij is klaar om te gebruiken bij Halloween.

Het resultaat mag er wezen. Ik ben blij!

Ik kan niet wachten tot Halloween er is en ik mijn nieuwe “Halloween tekstbord” in de hal kan hangen.

Zelf aan de slag?

Bekijk dan zeker onze “Weggevers” pagina voor de svg- bestanden om jouw eigen tekstbord te maken.

Opgelet: De svg bestanden op de Weggevers pagina dienen enkel voor eigen gebruik, maar niet om verder te verkopen. Ik heb geen copyright op deze designs.

Benieuwd naar mijn svg-file? Neem dan een kijkje binnen de Shop.

Deze leukerd belandt dus zeker op mijn kast want ik heb bijna een Halloween krans klaar voor mijn voordeur.

Alleszins veel knutselplezier!

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen