DIY FEESTDAGEN

DIY “The Grinch” kerstkrans

Een kleurrijke kerst? Daar hou ik persoonlijk het meeste van. Ik hou niet van donkergroene of witte kerstbomen. Een zwarte zou er nog door kunnen, maar ik zie graag verschillende kleuren en ik wissel te graag af.

Geloof het of niet, maar ik heb dit jaar bewust geen kerstboom gezet omdat ik afstand van mijn kerstboompje heb gedaan. Ik heb nooit een feeling gehad met kerstbomen. Een kerstboom opzetten, opsmukken om erna terug af te breken. Persoonlijk een waste of time. Geef mij dan maar een kerstkrans die je altijd kunt aanpassen en overal kunt hangen. Aan je voordeur, je binnendeur, je muur.

Is Kerstmis voorbij? Geen probleem. Bewaar de krans in een zak in je kast en hang hem volgend jaar opnieuw uit. Of verander je linten, of je kransmateriaal. Het bespaart je enorm tijd in op te zetten, maar oogt even zeer.

Dit jaar heb ik mij geïnspireerd op “The Grinch” karakter:

Wat heb je nodig voor deze DIY “The Grinch” kerstkrans?

  • krans frame
  • pijpenragers

Werkwijze:

  1. Voor dit model werk ik met een 35 cm diameter frame. Puur omdat ik het midden ook wilde opgevuld hebben en de meeste tekstborden zijn wel redelijk groot.
  2. Bind je pijpenragers aan je frame. Normaliter gebruik ik 5 pijpenragers per frame gedeelte omdat je 6 frame gedeeltes hebt. Ik ben ook gewoon om mijn pijpenragers eerst in 2 te knippen omdat ik dan langer toekom. Maar ook omdat ik er vanuit gegaan ben om een leuk item in het midden te zoeken die de aandacht zal stelen. Dan hoef je niet zoveel krans materialen erin te stoppen.
  3. Vervolgens knijp je het midden van de decomesh bijeen en bind je het vast met de pijpenrager aan je frame.
  4. Als je frame al goed gevuld is, begin je aan de overige decoratielinten die je opnieuw vasthangt aan je frame dmv de pijpenragers.
  5. En als laatste werk je de krans frame af met al je leuke decoratiespulletjes.

De Grinch film is voor mij een beetje te vergelijken met Hans en Grietje en het snoephuisje. Ik wou dan ook snoep bijstekers in mijn kerstkrans zien.

Copyright: Rafe & Shiro’s

Zoals je kunt zien, zijn het funky kleuren. Oké ’t is ook groen en rood, maar niet donker groen. Al bestaat donker groen ook wel binnen de decomesh assortiment. De decomesh die ik gebruikt heb, is limoen groen.

Alle snoep accessoires komen van FactoryDirectCraft, een shop in Amerika. Ze leveren binnen een maandje aan huis. Dus wil je zelf aan de slag gaan, kan je best tijdig je materiaal bestellen. Ook opletten met de verzendkosten want de douanekosten zitten hier nog niet in mee begrepen. Die dien je nog bij Bpost te betalen, maar dat valt op zich ook nog mee. Ik had erger verwacht.

The grinch kerstkrans | Grinch krans | kerstkrans | kerstdecoratie @ rafeandshiro.com. Persoonlijke kransen nodig? Contacteer me via rafeandshiro@hotmail.com. Tot gauw!
Copyright: Rafe & Shiro’s

Om de DIY “The Grinch” kerstkrans nog meer completer te maken, ben ik op zoek gegaan naar een item voor in het midden. Ik zie graag een iets voller model, maar dat is puur goesting.

Je kan ook opteren om een houten tekstbord in het midden te hangen, maar ik wou iets dat te maken had met de Grinch en eerlijk gezegd, ik heb lang zitten zoeken achter dit model.

Ik steek best wel veel tijd in mijn kransen ontwerpen.

Deze ‘poep’ heb ik gevonden bij Craft Outlet. Dit is opnieuw een Amerikaanse webshop die ook aan België levert. Hier zijn opnieuw verzendkosten aan gebonden, maar daarin zitten wel de douanekosten. Je kunt best opnieuw een heel deel ineens bestellen want ze hebben wel echt leuke spullen als je graag creatief bezig bent. Plus mijn levering was op een week tijd gearriveerd. Veel sneller dus dan die andere shop.

Nu kan ik eindelijk zeggen dat mijn kerstkrans klaar is. Mijn “The Grinch” is een toppertje. Hij is letterlijk in the house, althans zijn achterwerk toch.

Ilse

delingen