DIY

DIY “Love my tribe” | Houten huisje

Deze DIY “love my tribe” houten huisje, is ideaal voor de huidige maatregel “Blijf in je kot” van Maggy De Block. Genoeg tijd om met je trouwe viervoeters door te brengen, dat vind ik als hondenmama zeer fijn. Al moet ik tijdens de corona lockdown nog steeds werken, weliswaar van thuisuit. Dat is het voordeel met mijn backoffice job binnen het ziekenhuis.

Waarom een ode aan mijn honden tribe?

Ik ben een hondenmama geworden nadat ik als kind geen hond in huis mocht hebben. Mijn moeder die zelf ooit een hond heeft gehad, kon geen nieuwe hond meer zien lijden totdat diens laatste dag was gekomen. Ik begrijp dat wel ergens, al hoop ik natuurlijk dat het nog veraf is die dag voor mijn 2 shiba’s.

Ze zijn mijn schattige belhamels. Ik zou niet zonder ze kunnen en met dat opzicht ben ik aan de slag gegaan met mijn volgend project: DIY “love my tribe” houten huisje.

Wat heb je nodig voor de DIY “Love my Tribe”?

 • houten huisje
 • acrylverf, posca verfpen
 • sjabloon (tenzij je groot tekentalent zijt en dat ben ik niet. Thank god, dat er programma’s zijn waarbij je zelf een mooi design kunt maken, mits enige hulp)
 • foam penseel, potlood, verfrol

Werkwijze DIY “Love my tribe”:

 1. Schuur het houten huisje vooraleer je een eerste laag aanbrengt. Ik heb gekozen om te werken met witte acrylverf die ik met een verfrol heb aangebracht. Maar ik heb naderhand een oude doek genomen (dit kan ook met een spons) en overal in het natte stuk gedept. Op die manier krijg je wat contrast en is het niet één grote witte oppervlak. Dit heb ik overal toegepast: voorkant, achterkant, zijkanten.
 2. Daarna gun je het best wat droogtijd. Aangezien ik niet gehaast was, heb ik gewacht tot de volgende dag om verder te gaan.
 3. Leg daarna het sjabloon op je houten huisje. Je kan hiervoor opteren om deze af te plakken met schilderstape om deze op zijn plaats te houden.
 4. Schilderstape heb ik niet gebruikt omdat ik met mijn potlood eerst de omranding heb gemaakt, vooraleer ik voort ging met de Posca verfpen. En ik denk zelfs dat ik het met één van mijn andere Posca pennen ook wel had kunnen doen ipv een potlood te gebruiken.
 5. Laat het daarna weer goed drogen.

En je werkje DIY “love my tribe” houten huisje is klaar:

Je sjabloon kan je daarna met lauwwarm water terug afspoelen om erna opnieuw te gebruiken, zolang je het terug in het plastieken folie bewaart die je normaal met je sjabloon meekrijgt. Dit was toch alleszins het geval voor mijn type Mylar sjabloon. Dit soort plastiek is herbruikbaar en gewoon af te wassen, zonder al te veel schuren want dan plooi je het design en dan is het niet bruikbaar voor een volgende keer.

Bij mijn Mylar sjabloon ondervond ik ook wel dat plakken op de ondergrond waarop je wilt werken, niet lukt. Maw je dient wel een niet-permanente lijm te gebruiken, als je dit sjabloon type wilt gebruiken en met een kwastje de verf wilt aanbrengen. Ik heb hiervoor gewerkt met Posca-pennen, wat eigenlijk inhoudt dat je het gewoon natekent.

Maar wil je niet veel gedoe, dan kan je best opteren voor niet-permanente lijm en dan plakt het sjabloon veel beter aan je ondergrond waardoor je gewoon kan verven zonder de pennen te gebruiken.

Vandaar dat ik merendeels werk met vinyl, ook al is dit slechts eenmalig te gebruiken. Je hebt geen rotzooi met lijmen of pennen meer te gebruiken. Simpelweg hetgeen je wilt schilderen en klaar is kees.

Waarvoor kan je een sjabloon gebruiken?

Een sjabloon kan je dus voor allerlei leuke DIY projecten gebruiken:

 • een kale muur versieren
 • die coole prentjes in een koffie
 • om een cake te versieren
 • en ook om een originele wenskaart te maken.

Ik zou zeggen, sla zelf je slag eens met een sjabloon. ’t Is echt leuk. Een fijne bezigheid, ideaal met deze periode om je gedachten te verzetten en alles haal je toch via online shoppen in huis.

En voor allen die ook onder “blijf in je kot” regel vallen, zou ik zeggen:

 • Hou je allen gezond en creatief bezig.
 • Blijf uit elkaars buurt en als je dan toch buiten wilt komen, beperk het met je gezin of met zijn tweetjes.
 • Hou contact met degene die je niet kan zien en die je nu moet missen (via Skype, Teams, What’s App)
 • Neem de tijd om dingen aan te pakken die al een tijdje op je to do-lijst staat.

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen