DIY “love my tribe” houten huisje

Nu met de “blijf in je kot” maatregel, is er genoeg tijd om met je trouwe viervoeters door te brengen. De honden mama in mij vindt dat super, zeker na een dagje telewerk. Mijn 2 shiba’s betekenen veel voor mij. Een droom die in vervulling is gegaan want ik mocht als kind geen hond hebben. Mijn moeder was daar geen voorstander van omdat ze zelf een hond heeft gehad waarvan ze afgezien had toen het beestje doodging.

Pas op, ik heb veel gezaagd achter een hond tot groot ongenoegen van mijn moeder. Maar ik ben ook wel blij dat ik gewacht heb nu ik ouder ben want met 1 shiba in huis, en naderhand een 2e, kruipt er best veel tijd in een viervoeter.

Als ik teveel bezig ben achter het pc scherm, komen ze kabaal maken aan mijn oren. Sta ik te kokkerellen, dan plakken ze aan mijn been want ik moest maar iets laten vallen. Ga ik stofzuigen, dan gaat ene buiten zitten en den andere volgt mijn stofzuiger. Ik weet direct waar ik een plekje gemist heb. En een bel heb ik niet nodig want mijn waaksysteem doet goed zijn werk.

Ze zijn mijn schattige belhamels. Ik zou niet zonder ze kunnen en met dat opzicht ben ik aan de slag gegaan met mijn volgend project: DIY “love my tribe” houten huisje.

Wat heb je nodig?

Werkwijze:

 1. Schuur het houten huisje vooraleer je een eerste laag aanbrengt. Ik heb gekozen om te werken met witte acrylverf die ik met een verfrol heb aangebracht. Maar ik heb naderhand een oude doek genomen (dit kan ook met een spons) en overal in het natte stuk gedept. Op die manier krijg je wat contrast en is het niet één grote witte oppervlak. Dit heb ik overal toegepast: voorkant, achterkant, zijkanten.
 2. Daarna gun je het best wat droogtijd. Aangezien ik niet gehaast was, heb ik gewacht tot de volgende dag om verder te gaan.
 3. Leg daarna het sjabloon op je houten huisje. Je kan hiervoor opteren om deze af te plakken met schilderstape om deze op zijn plaats te houden.
 4. Schilderstape heb ik niet gebruikt omdat ik met mijn potlood eerst de omranding heb gemaakt, vooraleer ik voort ging met de Posca verfpen. En ik denk zelfs dat ik het met één van mijn andere Posca pennen ook wel had kunnen doen ipv een potlood te gebruiken.
 5. Laat het daarna weer goed drogen.

En je werkje DIY “love my tribe” houten huisje is klaar:

Copyright: Rafe & Shiro’s

Je sjabloon kan je daarna met lauwwarm water terug afspoelen om erna opnieuw te gebruiken, zolang je het terug in het plastieken folie bewaart die je normaal met je sjabloon meekrijgt.

Een sjabloon kan je dus voor allerlei leuke DIY projecten gebruiken:

 • een kale muur versieren
 • die coole prentjes in een koffie
 • om een cake te versieren
 • en ook om een originele wenskaart te maken.

Ik zou zeggen, sla zelf je slag eens met een sjabloon. ’t Is echt leuk. Een fijne bezigheid, ideaal met deze periode om je gedachten te verzetten en alles haal je toch via online shoppen in huis.

En voor allen die ook onder “blijf in je kot” regel vallen, zou ik zeggen:

 • Hou je allen gezond en creatief bezig.
 • Blijf uit elkaars buurt en als je dan toch buiten wilt komen, beperk het met je gezin of met zijn tweetjes.
 • Hou contact met degene die je niet kan zien en die je nu moet missen (via Skype, Teams, What’s App)
 • Neem de tijd om dingen aan te pakken die al een tijdje op je to do-lijst staat.

Ilse

Misschien vind je dit ook leuk...