DIY

DIY kunstbloemen krans

Als je niet zo’n groene vingers hebt gelijk mij, is een DIY kunstbloemen krans ideaal om te maken. Op die manier heb je een even mooie “bloementuin” aan je voordeur hangen, of eender waar je deze krans wilt hangen.

Zoals je mij ondertussen gaat leren kennen, werk ik liever met kunstbloemen omdat er praktisch geen onderhoud aan is. Behalve eens om de zoveel tijd afstoffen, want stof aan je voordeur, is iets wat iedereen wel ondervindt.

Van zodra je werkt met echte bloemen, zal je een krans gelijk dit, vlugger moeten aanpassen. Bloemen verwelken na 2 weken en dan staan ze in water. Deze krans vergt geen water, dus ik verwacht niet dat een echte bloemenkrans lang gaat houden.

Het enigste nadeel met een kunstbloemen krans is dat de kleur vervaagt na lange tijd (+/- 5 maanden) in het zonlicht, maar dan verander je het gewoon met andere kunstbloemen naar smaak.

Wat heb je nodig voor dit DIY bloemkrans?

  • takkenkrans, wilgenkrans
  • kunstbloemen
  • lint
  • kniptang

Werkwijze?

  1. Afhankelijk met welke type bloemen je werkt, kan het zijn dat je voor sommige ook nog een kleine kniptang nodig hebt om de bloemen tot een bepaalde lengte te knippen voor je krans.
  2. Pijpenragers, of bloemdraad is niet direct nodig voor dit type wilgenkrans. Je kan de bloemen achter de takken steken zodat de tak je kunstbloem tegenhoudt. Wel opletten dat je tak niet breekt!
  3. Hang er een leuk lint aan in de kleuren van jouw krans en je bent klaar!

Resultaat kunstbloemen krans:

Copyright: Rafe & Shiro’s

Je ziet, er zijn vele varianten om dit simpelweg zelf te doen voor niet veel geld. Kunstbloemen kosten wel meer in aankoop ten opzichte van echte bloemen. Voor één exemplaar kan je al gauw 3 tot 7 euro betalen, maar je hebt er echt langer plezier van en je kan het voor meerdere DIY thuis projecten gebruiken. Al zet je de bloemen in een simpele vaas, niemand die het verschil direct zal opmerken. Zeker niet als je kiest voor degelijke kwaliteit.

Ook het gebruik van een wilgenkrans is ideaal om opnieuw te gebruiken voor andere DIY-projecten binnen je thuis.

Ben je ideeëloos? Neem dan een kijkje in onze Pinterest account.

Knutsel ze!

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen