DIY

DIY Bedankje Gezondheidszorg

Meer dan nu verdient de gezondheidszorg een attentie, een DIY bedankje. Het dagdagelijkse nieuws omtrent het coronavirus, de talrijke cijfers van mensen die besmet geraken, op intensieve zorgen belanden, alsook degene die het uiteindelijk niet halen. Dan sta je toch stomversteld. Niet?

Ik heb het geluk om van thuis uit te kunnen werken, hoewel ik ook in de gezondheidssector werk. Mijn job omvat geen fysiek contact met patiënten, ik kom ze eerder tegen op papier. Ook zeer confronterend hoor, zeker als je ziet dat mensen met jouw leeftijd kanker hebben. Tot 10 jaren terug was kanker een ziekte dat eerder toe te schrijven was aan mensen vanaf 60 jaar, maar dat is nu belangen niet meer waar.

’t Is een beetje te vergelijken met het huidige coronavirus, dat grotendeels bestemd is voor bepaalde risicogroepen (slechte medische toestand, voor ouderen boven de 60 jaar). Maar nu, stel ik vast dat je gewoon geluk moet hebben. Je komt het liever niet tegen, of je voelt er beter niet al te veel van. Alle overige opties zijn zeker geen lachertje.

Corona, de biologische oorlog waar gezondheidsmedewerkers dagelijks oog in oog mee staan. Dat verdient zeker de nodige aandacht en is zeker een bedankje waard.

En vandaar dat ik deze oude gieter, die ooit van mijn papa was, graag verander ik in een modern bloemstukje voor alle medewerkers in zijn rusthuis.

Materialen DIY bedankje:

Werkwijze:

Allereerst snij je de steekschuim tot een formaat om je bloempot te kunnen steken. Dit vormt de basis voor jouw kunstbloemen/ zijden bloemen te kunnen plaatsen. Hoe doe je dit? Leg je steekschuim op een snijplankje en zet je bloempot ondersteboven erop. Hetgeen je eronder uit ziet komt, snij je schuin weg. (Moest je iets te veel hebben weggesneden, is niet erg. Neem gewoon een stukje en steek het er terug bij. Het zie je toch niet als je dit in de pot steekt).

Vervolgens schik je de bloemen naar jouw goesting en benodigdheden in de bloempot. Persoonlijk werk ik het liefst met 2 van dezelfde type bloemen, maar aangezien ik dit nu niet voorhanden had, heb ik gewerkt met 2 verschillende steekbloemen op draad en nog wat overige zijden bloemen oftewel kunstbloemen.

Ik werk het liefste met kunstbloemen omdat je dit zo vaak kunt hergebruiken voor allerlei projecten en ik merendeels al mijn knutselbenodigdheden online aankoop.

Het voordeel aan een bloem op draad is, dat je deze kunt knippen. Beter zou zijn dat je een kniptang hiervoor gebruikt, maar die heb ik niet. Dus een kleine schaar werkt ook. Een beetje plooien, links en rechts en de draad breekt wel.

En nu dien je enkel al je bloemen, alsook accessoires te schikken in de steekschuim in je pot.

Voor dit DIY “Bedankje gezondheidszorg” had ik nog een Valentijns bijsteker liggen, die helaas gesneuveld was tijdens levering waardoor 2 muisjes die erop geplakt waren, dus afgebroken waren. Op zich nog niet zo erg want voor dit project is het ideaal om te gebruiken.

Vandaar dat ik de harten bijsteker een likje witte acrylverf heb gegeven en deze tussen de bloemen heb gestoken om het beter bij het geheel te doen passen.

Copyright: Rafe & Shiro’s

Nu nog enkel het bedankkaartje natuurlijk. Anders weten ze niet van wie dit komt. Dit bedankkaartje is gemaakt van het restje inpakpapier, meer bepaald, de karton dat achterblijft nadat je jouw hele rol inpakpapier hebt verbruikt.

Dit kaartje meet 7 cm. Als je het dubbel plooit en een hoekje afknipt waarbij je met de perforator een gaatje knipt, dan kan je het met een koordje hangen aan je bloempot.

Met mijn POSCA verfpen heb ik nog enkel een mooi “Bedankt” erop getekend en klaar is kees.

Dit mooie bedankje is zeker de moeite waard voor de medewerkers in mijn papa’s rusthuis. Intussen zit hij er al 2 maanden en ik kan je verzekeren, het doet deugd hem te zien openbloeien. Dit is de papa die ik in jaren heb moeten missen en dat is allemaal dankzij hun toedoen, dat ik dit terug mag meemaken.

Bedankt!

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen