stop kanker krans
DIY

Borstkanker krans, een origineel kado

Borstkanker, één van de gedurfde thema’s van kanker. Iets wat niet iedereen durft aan te kaarten, maar waar ikzelf minder moeite mee heb. Waarom? Omdat ik er iedere dag mee in contact kom binnen mijn kankerregistratiefunctie, maar ook omdat ik meer dan genoeg aan de zijlijn heb gestaan.

Twee jaren geleden heb ik enkele kankerkaartjes ontwikkeld onder de naam “Within a Gift”. Een kaartje is alvast een goed begin om een gesprek aan te gaan. Maar een kado zoals deze borstkanker krans, is even mooi om af te geven.

En wat ook nog fijn is aan dit type krans? Je kan deze perfect zelf in elkaar steken.

Wat heb je nodig voor deze Borstkanker krans?

  • krans frame
  • pijpenragers
  • linten met thema kanker of in de kleur van jouw type kanker dat je wilt maken (iedere type kanker heeft zijn typische kleur)
  • schaar of rolmes
  • lint om je krans op te hangen
  • deurhanger om je krans op te hangen
  • accessoires om het geheel af te werken.

Werkwijze?

  1. Hetgeen je nodig hebt, is een frame. Er bestaan frames in de vorm van een lint zoals hieronder:

Of je kan opteren voor andere vormen, zoals ik dus gedaan heb want ik had hier nog eentje liggen in een hartjesvorm en ben van daaruit vertrokken.

2. Knip jouw pijpenragers in 2. Dit hoef je niet altijd te doen, maar omdat ik niet veel linten ter beschikking heb, hoef je niet de hele pijpenrager te gebruiken en volstaat het om in de helft te knippen waardoor je langer toe komt met een pakje pijpenragers of chenille draden.

3. Hang je pijpenragers aan de krans frame. Ongeveer 6 à 7 pijpenragers per vak binnen het frame is voldoende.

4. Knip jouw linten tot het formaat die je wenst. Voor dit formaat heb ik gekozen om te werken met linten van 15 cm omdat ik graag vormen knip aan de uiteinden van ieder lint. Zo hou je tenminste nog iets over aan jouw linten.

5. Als je echt veel meer volume wilt hebben met je krans, is het nog leuk om een paar decomesh stukken toe te voegen, die je best eerst in de krans stopt vooraleer je verder gaat met stap 6.

6. Maak de linten vast aan de pijpenragers en werk deze af met de accessoires.

Resultaat?

Zo simpel kan het zijn. Zeg het met een krans wat je voelt voor die persoon die met borstkanker of eender welk type kanker hij of zij worstelt. Een origineel kado die niet vlug aan de kant wordt geschoven, maar zeker een zichtbaar plaatsje verdient.

Op zoek naar ideeën om jouw eigen krans in elkaar te steken? Neem dan zeker een kijkje op mijn Pinterest-pagina.

Niet zo handig? Maar wil je zelf graag eentje? Bestel ze gerust via de Contact pagina en ik maak ze voor jou klaar.

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen