Beginnende minimalist

Waarom kies ik voor minimalisme? Een vraag die ik nog al eens gesteld krijg.

Zoals minimalisme al zegt, is dat je ruimte maakt voor de leuke dingen in het leven. Je bepaalt zelf waar jij tijd voor wilt vrij maken. Of dat nu met je man is om erop uit te trekken. Of allerlei leuke uitstapjes met je kinderen wilt maken, of zelfs heel je tijd in je carrière wilt steken.

Bottom line is, dat je tijd nodig hebt om die bepaalde dingen te realiseren. Zelfs de (financiële) middelen heb je nodig om dit aan te kunnen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar er overconsumptie is.

Waar is de tijd dat je thuis enkel een vaste telefoonlijn had? Al je afspraken e.d gebeurde via die vaste lijn. Nu bestaan er zoveel middelen om op de hoogte te blijven, of je lokalisatie te delen.

Meegaan met je tijd is zeker belangrijk, maar je moet een plan hebben om datgene eruit te halen wat jij belangrijk vindt. En dan dien je alles onder de loep te nemen: je werk, je thuis, je sociaal leven, … Gewoonweg alles.

Minimalisme = het pak van je hart-gevoel.

Het heeft geen zin om je eigen leven te vergelijken met anderen. Je weet niet wat die andere heeft dienen te doorstaan of welke keuze hij of zij neemt om datgeen te bereiken dat je misschien zelf wilt hebben.

Via minimalisme & mezelf, kijk ik puur naar mijn eigen: Wat maakt mij het gelukkigst?

In voorbeeld in mijn geval: ik ben van fulltime werken naar 3/4e gegaan, om nog meer tijd door te brengen bij mijn 2 woefers:

  • Ja, ik geef daar graag 1/4e loon voor op.
  • Ja, ik smelt als ik mijn 2 happy shiba’s kopjes aan de deur zie staan.
  • Ja, ik heb iets meer tijd om lange wandelingen te maken met hen.
  • Ja, ik kan ook in de tussentijd mijn vaatwasmachine laat draaien, of de was insteken.

In zekere zin heb ik gekozen voor meer tijd t.o.v geld bij deze situatie en ik heb nog steeds geen spijt van deze keuze. Daar draait minimalisme rond. De keuzes die je zelf maakt en waar je blij van wordt. Er zijn genoeg situaties om dit voor jezelf af te checken.

Hoe ik daarmee omga, lees je op deze site.

Veel leesplezier.

Ilse