Al snoepend inrichten…

Het kan niet makkelijker dan al snoepend inrichten.

Om een leuke (bij)keuken in te richten heb je echt geen groot budget nodig, zoals sommigen onder jullie denken. Vaak heb je genoeg middelen in huis om een even mooie inrichting te bekomen gelijk al de leuke foto’s die je op het internet tegen komt.

En dan helpt het een grote snoeper te zijn, of mensen te kennen die ook van snoepen houden en gewoon hun leeggoed over te nemen.

Ik ben een enorme fan van de Ikea voorraaddozen, of de Mepal-set om mijn keuken in te richten of zelfs mijn bijkeuken. Maar dit is tot heden nog niet het geval want ik spaar liever als ik weet dat er nog andere kamers veel aandacht vergen. Deze items belanden zoals ieder jaar op mijn kerstlijstje want wat anders vraag je als kerstcadeautje onder de kerstboom.

Tot die tijd hou ik vast aan mijn eigen voorraadpotjes, waarbij ik al snoepend inricht. Of het snoepen aan anderen overlaat en het leeggoed overneem.

Je kan het nog niet zo gek bedenken, maar het lukt met veel items hoor.

Aangezien ik merendeels in de Aldi ga winkelen want met één auto thuis, ga ik bijna alles te voet halen. Op die manier spaar ik een fitnessabonnement ook uit. Waarom fitnessen als je dagelijks cardio doet door stevig te wandelen en gepakt en gezakt over straat te lopen met al die voedingswaren. Op die manier onderhoud je die armspieren ook.

Daarbij is het prima manier om te besparen op je maandelijks budget want door te voet te gaan winkelen, beperk je jouw winkelmand tot hetgeen je kan dragen en spaar je geld uit. Al kan ik me niet direct inbeelden dat het haalbaar is van zodra je gezin uit meer dan 2 personen bestaat.

Maar soit, bij de Aldi vind je voldoende items om te hergebruiken.

Zo berg ik de hondensticks op in een gala speculaasdoosje. Als je meerdere potjes hebt, kan je deze perfect stapelen in je keukenkast.

De Zweedse natuurkoekjes doos is dan interessant voor de badkamer. Maak er je eigen draaiplateau van om zo je shampoo, deodorant beter te overzien.

De gala koekendoos is ook één van de items die ik vaak in huis haal als ik bezoekers over de vloer heb. Of als ik mijn vader nog eens vraag voor mij te helpen met het één of ander, dan is een beloning met koekendoos altijd welkom bij hem.

Van zodra de koekjes verorberd zijn, blijft de lege koekendoos over. Ideaal om te gebruiken voor de thuiskantoor om rekeningen in te stoppen of zelfs in de garage om bepaalde schroeven bijeen te houden.

De klassieke schepijs doosjes kan je voor zoveel dingen hergebruiken. Bij mij belanden ze geregeld terug in de diepvries als opbergdoosje voor lange hamburgers. De grote Aldi pakketten nemen zoveel plek in per lade dat het dan makkelijker te herstapelen is.

Maar je kan ze evengoed ook gebruiken in de badkamer. Bij mij dienen ze ook voor de talloze staaltjes die je overal wel eens tegen komt.

Aangezien ik de Libelle lees en mijn zus de Flair, wisselen we die vrijwel altijd uit. Waarom ook twee abonnement aankopen, als het ook op die manier lukt?

Per boekje heb je wel vlug wat crèmestaaltjes of nieuwe deodorant geuren om uit te testen.

Waar ik ook nog al eens winkel is bij Pit&Pit. Zij staan bekend om natuurlijke voeding te verkopen. Met een man die veel havermout eet, is het interessanter om in bulk aan te kopen. Afhankelijk van je benodigdheden, krijg je bij kleinere hoeveelheden een interessante plastic voorraadpot die je kan bijhouden voor je volgende bestellingen in bulk.

Deze potten zijn ook fijn om andere voedingswaren in op te bergen zoals suiker, bloem, ontbijtgranen.

Je kan ze perfect opsmukken met een vernieuwde label erop of de oude gewoon eraf nemen, en het is volledig nieuw om te hergebruiken.

Dus als je een snoepkont bent, geniet er ten volle van. Bij de meeste ‘afval’ kan je nog iets nuttigs mee doen.

Kijk maar naar de glazen potjes met mosterd of chocopasta. In sommige winkels kan je de glazen potjes erna gebruiken als glas om uit te drinken. Of je kan de glazen potten hergebruiken om kruiden te kweken of voor andere leuke creatieve oplossingen.

Ik weet dat ik deze vroeger vaak gegeten heb voordat ik mijn eigen set glazen had. Beetje bij beetje aan mijn eigen uitset werken, terwijl eten. Een win-win situatie.

En met moeder natuur in achterhoofd te houden, is het niet slecht te denken aan een manier om weinig afval over te houden.

Ilse

Misschien vind je dit ook leuk...